Waar is Auroville?

Hoe kom je er? 

Auroville, een international stad met bewoners vanuit meer dan 60 landen over de hele wereld, heeft zijn locatie op een plateau langs de bijzondere Coromandel Kust van zuidelijk India. Het is 150 km ten zuiden van Chennai (voorheen bekend als Madras), in het Villupuram gebied en ongeveer10-15 km ten noorden van Pondicherry, de hoofdstad van Puducherry Union Territory.

Voordat je komt 

Een visum verkrijgen: 

 Als u voor de eerste keer uit het buitenland komt, is een normaal toeristenvisum voor 3 maanden voldoende; dit krijgt u bij de Indiase ambassade/consulaat in uw thuisland. Onlangs is er een nieuw e-toeristenvisum geïntroduceerd voor bezoekers uit een aantal andere landen aan India: het kan online worden geboekt en direct op de luchthaven worden verkregen, het duurt slechts één maand en kan niet worden verlengd. Het is vooral bedoeld voor transittoeristen, en op dit moment is het beperkt tot bepaalde landen die hier te vinden zijn: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html Lees de instructies aandachtig door, want er zijn enkele online vereisten en een ETA-document (Electronic Travel Authorization) moet worden verkregen voordat u gaat vliegen.

Accommodatie regelen:

Zodra u zich heeft geïnformeerd over de verblijfplaats van Auroville en hoe u hier kunt komen, of dit nu vanuit India zelf is of waar dan ook ter wereld, wilt u misschien ook een geschikte verblijfplaats vinden die bij uw behoeften en budget past. U kunt dit doen via onze speciale website guesthouses.auroville.orgHoud er rekening mee dat onze pensions in de maanden december tot en met februari meestal ruim van tevoren volgeboekt zijn, omdat dit de maanden zijn met koel, fris, meestal droog en aangenaam weer. De moessonperiode duurt meestal van half oktober tot eind november. Boek in ieder geval vroeg om teleurstelling te voorkomen!

Hoe daar te komen

De dichtstbijzijnde internationale en binnenlandse luchthaven is de internationale luchthaven van Chennai. Als u al in India bent en liever ontspannen per trein reist: het centraal station van Chennai heeft verbindingen met alle grote steden in India met betrouwbare sneltreinen zoals de Tamil Nadu Express en Rajdhani Express (volledig voorzien van airconditioning).

Er zijn een aantal manieren om Auroville te bereiken, passend bij verschillende budgetten. Men kan kiezen voor openbaar vervoer dat betaalbaar en milieuvriendelijk is. 

Van Pondicherry

Vanaf het knooppunt East Coast Road (ECR).

Neem een auto of bel een Auroville Taxi (zie details hieronder)

Het busstation van Pondicherry

Er rijden bussen vanaf de bushalte in Pondicherry naar het bezoekerscentrum van Auroville om 07.30 uur, 13.30 uur en 16.30 uur.

Bussen keren terug naar Pondy om 8.15 uur, 14.15 uur en 17.15 uur.

Als alternatief kunt u een auto nemen of STS bellen voor een Aurovilletaxi (zie details hieronder)

Treinstation Puducherry

Neem een auto of bel STS voor een Auroville-taxi (zie details hieronder)

Uit Chennai  

Centraal station van Chennai

Neem een lokale trein vanaf Park Town Station, op loopafstand van het Centraal Station, richting Guindi. Stap uit bij Guindi Station en neem aan de overkant een bus naar Pondicherry. Vraag de chauffeur om u af te zetten bij het knooppunt Auroville aan de ECR Road.

Chennai Koyambedu-busstation

Neem aan de overkant een By-Pass-bus naar Pondicherry. Deze bus doet er minder tijd over dan een gewone bus. Vraag de chauffeur om u af te zetten bij het knooppunt Auroville aan de ECR Road.

Vanaf de ECR-weg kunt u liften, een auto nemen of vooraf contact opnemen met STS om een pick-up te regelen.

Luchthaven Chennai

Bel STS voor een Auroville Taxi (zie details hieronder)

Of

Neem een lokale trein van buiten de luchthaven richting Chennai. Stap uit bij Guindi Station en neem aan de overkant een bus naar Pondicherry. Vraag de chauffeur om u af te zetten bij het knooppunt Auroville aan de ECR Road.

Bij de bushalte van Auroville staat een groep gemotoriseerde riksja's gestationeerd, die u graag naar het 30 meter boven zeeniveau gelegen plateau brengen waar Auroville zich bevindt. Deze voertuigen worden niet door Auroville georganiseerd en u zult dus over de ritprijs moeten onderhandelen.

Taxi

Boek een taxi voordat u aankomt: De reis van Chennai naar Auroville duurt ongeveer drie uur met de taxi. Voor de internationale reiziger is dit de veiligste en handigste manier van vervoer. U kunt een taxi nemen op de luchthaven, maar voor de beste stressvrije ervaring kunt u vooraf een Auroville-taxi boeken om u op de luchthaven te ontmoeten, aangezien de chauffeurs van Auroville op de hoogte zijn van de wegen en snelwegen in Chennai, evenals van de plattegronden van Auroville. Een taxichauffeur op de luchthaven van Chennai weet misschien niet hoe hij uw bestemming in Auroville moet vinden, vooral als u 's nachts aankomt. Uw pension kan ook de boeking van de Auroville Taxi voor u regelen.

Taxidiensten van Auroville 

Auroville heeft een non-profit Integrated Transport Service (ITS) opgericht

- Verlaag de kosten

- Verminder de CO2-uitstoot

- Verminder het verkeer U kunt contact opnemen met ITS om uw transport naar Auroville vanuit Pondicherry, Chennai of Bangalore te boeken: volgens uw indicaties en voorkeuren organiseren zij uw transport op de meest handige manier voor u en voor het milieu.

Ze zullen u ook begeleiden bij het gebruik van openbaar vervoer dat goedkoper en milieuvriendelijker kan zijn.

U kunt ITS bereiken op +91 8098776644 | +91 9442566256 sharedtransport@auroville.org.in https://its.auroville.org/

Andere taxidiensten van Auroville

Auro Cabs, Travels & Tours (Kuilapalayam) Tel. 0413-2623200 of 201, mobiel 96264-81620 of 98437-34825, 9787508301                                    E-mail: avcabs@auroville.org.in

Maha Travels (AV-hoofdweg, vlakbij Purple Hotel) Tel. 0413-2622915 of 102, mobiel 9943881067 E-mail: mahatravels@auroville.org.in

Unity Transport Service (AV-hoofdweg) Tel. 0413-2623586 of 87, mobiel 9047015801 Online boekingswebsite: http://www.auroville-unitytransport.com/ E-mail: uts@auroville.org.in

Sunrise Taxi Telefoon: 2622101 / 2622688 / 9787085283                          E-mail: unrisetaxi@auroville.org.in Online boeken, website: www.aurovillesunrisetaxi.com

Wij raden u ten zeerste aan om gebruik te maken van taxibedrijven van Auroville:

De meeste goed opgeleide chauffeurs van Auroville spreken een beetje Engels, hebben ruime ervaring met mensen uit andere culturen en kunnen u wijzen waar u onderweg veilig kunt genieten van een kopje koffie of een maaltijd in wegrestaurants. Houd er rekening mee dat wanneer u stopt voor een drankje, het beleefd is om ook voor de chauffeur te betalen. U kunt de chauffeur ook vragen om flessenwater of vruchtensap te kopen bij een betrouwbare verkoper als u liever in de taxi blijft zitten.

Alle tolgelden en parkeerkaarten zijn bij de reissom inbegrepen. De taxi's van Auroville brengen u een tarief in rekening dat is vastgesteld door Auroville, op basis van het ontvangstbewijs dat ter plaatse wordt verstrekt.

Wat je aan zult treffen 

Een internationale gemeenschap in een landelijke sfeer

Auroville heeft een landelijke sfeer en bestaat uit ongeveer 190 verschillende nederzettingen/gemeenschappen, verspreid over 20 vierkante kilometer. De afstanden tussen de afgelegen nederzettingen kunnen enkele kilometers bedragen. Binnen het Auroville-gebied zijn er verschillende dorpen, lokale winkels en nog steeds veel land dat eigendom is van het dorp.

Tropisch klimaat: vochtig met eindejaarsmoesson 

Het klimaat in Auroville is tropisch. Van december tot maart ligt de temperatuur overdag tussen 24 en 30 °C (74 - 85 °F). Vanaf april stijgt de temperatuur en kan in mei-juni een piek van ongeveer 40°C (105°F) bereiken; af en toe regenval vanaf juli begint de temperatuur te verlagen. De belangrijkste moessonperiode begint meestal rond half oktober en loopt door tot half december. De nachten zijn over het algemeen ongeveer 5°C koeler dan de dagen.

Een bosgebied in de subvochtige tropen 

* lengtegraad 79°O 48' 38.18", breedtegraad 12°N 0' 25.20”

*opgenomen in de subvochtige tropen, gelegen op een plateaugebied met een maximale hoogte van 32 m boven zeeniveau, gelegen in het Matrimandir-gebied.

* jaarlijkse neerslag gemiddeld 1.200 mm, voornamelijk uit de ZWmoesson (juni tot september) en NO-moesson (november tot december) met een droge periode van ongeveer 6 maanden.

*gemiddelde maximumtemperatuur is 37,2 ° C (89,96 ° F), gemiddeld minimum 20 ° C (68 ° F).

Auroville Plattegrond

Versie in Nederlandse taal 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Pk8BHtOJHCs?si=3qAbKKh4UZfltZS-" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Enter the video url

Get in Touch

www.auroville.org

Write to us