Je eerste stappen in Auroville

Een snelle gids

Auroville is een interessant en complex experiment dat plaatsvindt op 20 km2 van gedeeltelijke behuizing, middenin bos, half bebouwde en strand gebieden. Voor nieuwe mensen is het lastig om exact aan te duiden waar Auroville is. Om te voorkomen dat je de weg kwijtraakt, zijn hier wat tips om het eerste bezoek wat makkelijker te maken. 

Over het algemeen raden we bezoekers aan om bij het bezoekerscentrum te beginnen en, indien mogelijk, een paar uur tot een dag door te brengen. Voor degenen met meer tijd wordt voor een eerste bezoek een week tot tien dagen geadviseerd. Men kan deelnemen aan gastintroductierondleidingen of andere programma's, eten in de gemeenschappelijke eetzaal en een idee krijgen van de plek. Auroville heeft zoveel meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt; het gaat allemaal om een andere manier van leven en het ontvangen van de wereld.

Eerste dingen eerst

Accommodatie regelen:

Zodra u zich heeft geïnformeerd over de verblijfplaats van Auroville en hoe u hier kunt komen, of dit nu vanuit India zelf is of waar dan ook ter wereld, wilt u misschien ook een geschikte verblijfplaats vinden die bij uw behoeften en budget past. U kunt dit doen via onze speciale website guesthouses.auroville.org Houd er rekening mee dat onze pensions in de maanden december tot en met februari meestal ruim van tevoren volgeboekt zijn, omdat dit de maanden zijn met koel, fris, meestal droog en aangenaam weer. Boek vroeg! Er geldt geen toegangsprijs. De toegang tot Auroville en Matrimandir is voor iedereen gratis.

Voor toevallige bezoekers

Als je maar een paar uurtjes hebt                              

en als je gewoon in en uit wilt stappen, ga dan rechtstreeks naar het bezoekerscentrum, bekend bij alle taxi's en riksja's in de regio Pondicherry en Kalapet. De VC biedt u gedetailleerde tentoonstellingen en videobezichtigingen over de doelstellingen en activiteiten van de stad, een speciale sectie over Matrimandir en een informatiecentrum dat goed gevuld is met talrijke brochures en hand-outs over de educatieve en culturele activiteiten van Auroville. U krijgt ook de mogelijkheid om in de boetieks unieke producten te kopen die in Auroville zijn vervaardigd. Daarnaast biedt VC bezoekers heerlijke multiculturele gerechten in het populaire restaurant, een cappuccinobar, fietsverhuur etc.

Als je maar een dag hebt                                    

Begin bij het bezoekerscentrum om een algemeen idee te krijgen. Ontvang een muntje voor een bezoek aan het uitkijkpunt Matrimandir in het centrale vredesgebied van de stad tussen 21.00 - 12.00 uur of 14.00 - 16.30 uur. Een ontspannen, schaduwrijke wandeling van 15 minuten vanaf het bezoekerscentrum brengt je daar, of gebruik indien nodig een shuttle. Als u tijd over heeft en voor een bredere rondleiding wilt kiezen, neem dan contact op met Inside India (tel: +91 413 2622047, 2622555) en kijk of zij u mee kunnen nemen.

Als je een week hebt (of langer)                           

Misschien wil je je toch al een beetje oriënteren door een voorbezoek aan het Bezoekerscentrum. Overweeg ook een bezoek te brengen aan de Auroville Guest Service, boven de Solar Kitchen.                    

Zij kunnen u verwelkomen, begeleiden en suggesties doen- vrijwilligerswerk (alleen voor Indiase staatsburgers en buitenlanders met een inreisvisum),                                      

- informatie over evenementen, workshops en culturele activiteiten,- en indien gewenst verdere informatie over Auroville en de Integrale Yoga.    Als u tijd heeft, zijn hier enkele andere opties waarmee u de stad tijdens uw verblijf kunt leren kennen:                                  

Om deel te nemen aan de ochtend Matrimandir introductietour, inclusief een korte meditatie sessie in de innerchamber.                  

 Neem deel aan een algemene gastintroductietour. Sluit je aan bij programma's die gericht zijn op de meer spirituele visie van Auroville en bezoek Savitri Bhavan of Inside India.                         

Geniet van een van de vele educatieve, gezondheidszorg- en andere activiteiten die openstaan voor bezoekers in het Quiet Healing Centre, Pitanga, Verite' en Arka.                                     

Proef een mix van lokale en internationale gerechten in een van de vele verschillende eetgelegenheden van Auroville.                      

Ga zitten en blader in een van onze bibliotheken. Vraag uw pensionmanager naar het wekelijkse News & Notes-bulletin van Auroville (of download het via de link http://www.auroville.org/contents/186), waarin de vele programma's, cursussen, optredens, tentoonstellingen en andere bijzonder gedetailleerd worden gepubliceerd. evenementen die die week beschikbaar zijn voor bewoners en bezoekers.Uiteraard bent u van harte welkom om actief deel te nemen aan het werk dat gedaan moet worden om een stad te bouwen! Ga naar onze gastenservice, gelegen bovenop de Solar Kitchen, waar u suggesties kunt ontvangen over mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op korte termijn.

Neem vooral de tijd om het energieveld van Auroville in je op te nemen, rond te lopen, met bewoners te praten, te zitten en te ontspannen, hier te zijn

Groepsbezoek

Als u van plan bent Auroville te bezoeken in een groep van uw school/hogeschool of universiteit, moet u eerst contact opnemen met Aurovilians in uw interessegebied, zodat u niet teleurgesteld zult worden, aangezien professionals in Auroville het vaak erg druk hebben. E-mailcontacten zijn beschikbaar op internet.

Als u met uw groep in Auroville wilt overnachten, neem dan contact op met guestaccommodation@auroville.org.in om te zien of er accommodatie beschikbaar is voor uw streefdata. Het is verstandig om accommodatieaanvragen een paar dagen van tevoren te boeken voor het laagseizoen (maart-november) en maanden eerder dan gepland in het toeristenseizoen.

Houd er rekening mee dat Auroville gemotoriseerd vervoer binnen de township ontmoedigt en dat bussen de toegang wordt geweigerd, tenzij voorafgaande regelingen zijn goedgekeurd.

Studenten kunnen fietsen huren bij het Bezoekerscentrum. Ook hier geldt dat vooraf reserveren een must is om ervoor te zorgen dat uw bezoek een succes wordt. Verbijsterend voor sommigen

Deze intense en behoorlijk uitdagende onderneming kan voor sommigen verbijsterend zijn. Het beste is om gewoon open te zijn, de tijd te nemen en te proberen niet te verdwalen in snelle conclusies, meningen en oordelen op basis van uw huidige mentaliteit. De betekenis van Auroville wordt pas duidelijk in de context van de visie van de oprichters, die mensen van over de hele wereld heeft gestimuleerd om zich aan te sluiten bij dit ‘laboratorium van de evolutie’.

Wat Auroville niet is

Bezoekers zijn soms teleurgesteld als ze hier geen Ashram aantreffen. Hoewel de Sri Aurobindo Ashram (gevestigd in de stad Pondicherry) en Auroville (gevestigd in Tamil Nadu) grotendeels gebaseerd zijn op dezelfde wereldvisie en integrale yoga van Sri Aurobindo en de Moeder, zijn het twee totaal verschillende organisaties die zich op hun eigen manier ontwikkelen.

Aan de andere kant verwachten sommige bezoekers meer toeristische trekpleisters in de stad aan te treffen. Deze zullen snel ontdekken dat Auroville niet zoveel tijd en energie besteedt aan het vermaken van toeristen als plaatsen die specifiek voor dat doel zijn ontworpen. Zijn manier van leven kan alleen op een dieper, gevoeliger niveau worden gewaardeerd.

internet toegang

Bij La Terrace (bovenop Solar Kitchen) kunt u alleen gebruikmaken van wifi, bij Arka (aan de Crown Road) kunt u tegen een kleine bijdrage gebruik maken van internetdiensten. Op diverse plekken zijn WiFi-codes te verkrijgen, vraag er gerust naar. In het begin kan het moeilijk zijn om de juiste plek te vinden waar u uw e-mail kunt downloaden, maar u zult merken dat Aurovilianen het meest begripvol zijn als het gaat om uw behoefte om verbinding te maken. Een gedeeltelijke lijst met plaatsen met Wi-Fi kunt u hier vinden: WiFi internetsurfen.

De Aurocard & geld wisselen

Auroville streeft ernaar dat er geen geldcirculatie plaatsvindt en maakt gebruik van een interne regeling waarmee financiële bijdragen en uitkeringen worden geregistreerd. Dit betekent dat de meeste plaatsen (behalve de VC) geen geld accepteren. U kunt zich bij het systeem aansluiten via een Aurocard, die u krijgt bij uw Guest House en bij de twee vestigingen van de Auroville Financial Service (bij het stadhuis en bij PourTous in Aspiration-gemeenschap). Neem een geldig legitimatiebewijs en geld mee om te storten. Beide Auroville Financial Services incasseren vreemde valuta en reischeques, en accepteren ook uw creditcard (breng een geschikt identiteitsbewijs mee).

Banken en geldautomaten in de omgeving van Auroville

"Geen circulatie van contant geld in Auroville" en dat is meestal ook zo.

Maar in de omgeving van Auroville zijn, voor de behoeften van gasten die een korte tijd verblijven, enkele bank- en geldautomaten beschikbaar.

Algemene kosten

Om u een idee te geven van de algemene kosten van levensonderhoud, plaatsen we hier enkele algemene uitgaven die u kunt verwachten als u bij ons verblijft. Het spreekt voor zich dat deze cijfers aan verandering onderhevig zijn.

* Kosten van maaltijden in Solar Kitchen voor bezoekers met Aurocards: lunch van maandag tot en met zaterdag Rs 240; lunch op zondag Rs 250. Omdat alle andere eetgelegenheden in Auroville verschillende stijlen en normen hebben, variëren de prijzen enorm.

* Fietsverhuur kost ongeveer Rs 60 per dag.

* TVS en motorverhuur kosten ongeveer Rs 80 tot 200 per dag.

*Een Auroville-bus (ACT - Auroville Community Transport) rijdt regelmatig op verschillende tijdstippen van de dag naar Pondicherry en keert na ongeveer 3 uur terug. *Een reis van/naar Pondicherry kost Rs 60.

* Voor gezondheidszorg- en fitnesssessies (hatha yoga, aerobicdansen, trainingen enzovoort), massages, waterbehandelingen enz. is normaal gesproken een bijdrage van ongeveer Rs 100 tot 2500 van de gasten vereist, Aurocard vereist.

Uw welzijn en veiligheid

Hoewel het algemene uiterlijk en de organisatie van Auroville misschien nogal westers georiënteerd lijkt, is een groot deel van de bevolking afkomstig uit India en bovendien ligt de stad op het kruispunt van verschillende grote Tamil-dorpen waarvan de wortels eeuwenlang teruggaan. en wiens lokale cultuur en gebruiken zich nu op verbazingwekkende wijze vermengen met de levensstijl van deze nieuwe experimentele stad.

Het is daarom belangrijk dat bezoekers (en inwoners) uit andere landen zich bewust blijven van het verschil in cultuur, levensstijl, spiritueel begrip, sociale normen, traditionele opvattingen enzovoort. Om u slechts een kleine, maar veelzeggende observatie te geven: wanneer een Tamiliaan van links naar rechts het hoofd schudt, wat door buitenlanders als 'nee' wordt geïnterpreteerd, betekent dit feitelijk een 'ja'. Een vrijere lichaamstaal, dresscode en gedrag kunnen gemakkelijk (verkeerde) boodschappen afgeven aan de lokale bevolking, en zeker alleenstaande vrouwen wordt geadviseerd zich hiervan bewust te zijn en in het donker nergens alleen te lopen of te fietsen.

Uw veiligheid en welzijn betekenen veel voor ons, dus lees enkele tips voor het dagelijks leven. En om te beginnen: zorg er altijd voor dat uw paspoort, tickets, inloggegevens en andere waardevolle spullen veilig zijn opgeborgen in de kluis van uw pension, zodat u in alle vrijheid kunt genieten van uw verblijf in de Stad van de Dageraad.

Welkom!