De Matrimandir Bezoeken

Hoe het meeste van je bezoek te maken

Bezoekers en gasten zouden in hun gedachten moeten houden, dat de Matrimandir geen toeristische plek is; het is een plek voor individuele concentratie / meditatie en zou bezocht moeten worden in een stille en kalme staat, fysiek en geestelijk.

Richtlijnen voor een bezoek aan de Matrimandir

Het bezoekerscentrum is het begin punt voor bezoekers die naar Matrimandir komen.

* Matrimandir-uitkijkpunt: Een gratis pas om Matrimandir en zijn tuinen vanuit een uitkijkpunt te bekijken, is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum. Meer informatie is beschikbaar op https://visit.auroville.org/

* Matrimandir Binnenkamer: De Binnenkamer is nu elke ochtend open voor bezoekers, behalve op dinsdag en zondag. Reserveren op individueel niveau is verplicht. De meldtijd voor alle bezoekers is 8.30 uur. Wij verzoeken u alleen te reserveren als u voor of vóór die tijd kunt bereiken.

Houd er rekening mee dat gasten die in Auroville verblijven, voorrang krijgen voor het voor de eerste keer bezoeken van de Inner Chamber, op dag gasten. Om hiervan gebruik te maken, verzoeken wij u ook de bevestiging van een boeking van een in Auroville geregistreerd pension te sturen. Ga voor meer informatie naar ex https://guesthouses.auroville.org/

Houd er rekening mee dat de plaatsen in de Inner Chamber beperkt zijn. Boekingsaanvragen moeten 3 tot 7 dagen van tevoren (maximaal 10 dagen) worden verzonden om teleurstelling te voorkomen. Afspraken worden nooit voor dezelfde dag gemaakt.

Voor boekingen voor de Inner Chamber kunt u de onderstaande QR-code voor boeking scannen of op de link klikken en uw gegevens invoeren. De boekingslink is elke dag van woensdag tot en met maandag beschikbaar van 07.00 uur tot 12.00 uur IST.

Dinsdag is een wekelijkse vrije dag waarop het systeem niet werkt. Zorg ervoor dat u de volledige details leest en verstrekt.

Als u zelfs na 48 uur geen bevestigingsmail met een boekingsnummer of een geweigerde e-mail ontvangt, vermeld dan uw volledige naam, geboortedatum en woonplaats en stuur een e-mail naar mmconcentration@auroville.org.in

Linkadres: https://mmaccess.auroville.org.in/visitors/new

[7.00u AM- 12.00u AM: WO. - MA.]

Houd er rekening mee dat:

Op basis van de richtlijnen van de Moeder worden groepsboekingen niet geaccepteerd voor concentratie in de Inner Chamber van Matrimandir. Het is een plek voor individuele concentratie.

Alleen kinderen van 10 jaar en ouder worden toegelaten in de Matrimandir.

Alle begeleidende kinderen onder die leeftijd worden verzocht met een volwassene in het bezoekerscentrum te blijven.

Bij regenachtige weersomstandigheden is Matrimandir gesloten en worden alle boekingen geannuleerd.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_GbJZznFogY?si=CXk9cKgBwyY9ooQ_" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Enter the video url

Bezoeken aan Matrimandir en het uitkijkpunt zijn gratis. Boekingen voor passen naar Matrimandir en naar het uitkijkpunt moeten persoonlijk worden gedaan en kunnen niet worden gedaan door agenten, gidsen, touroperators, autoriksja-/taxichauffeurs etc.

We vragen de medewerking van iedereen om ons te helpen de vrede en rust rond de Matrimandir te behouden door hun voertuigen (privé of gehuurd) achter te laten bij de bezoekerscentrumparking. Er is geen toegang toegestaan voor privé- of gehuurde voertuigen die naar Matrimandir komen.

Algemene informatie over de Matrimandir kunt u dagelijks verkrijgen bij de Informatiebalie in het Bezoekerscentrum, van 9.00 tot 17.00 uur. Dit omvat een introductievideo over de Matrimandir, aangeboden in verschillende talen.

Om Matrimandir van buitenaf te zien

Het Matrimandir Viewing Point, ten zuiden van het Park of Unity, is een verhoogde tuin die bezoekers een prachtig uitzicht biedt over de Matrimandir en zijn omgeving.

Passen voor het uitkijkpunt Matrimandir kunnen gratis worden verkregen bij het bezoekerscentrum van Auroville, na het bekijken van een korte introductievideo over de Matrimandir.

Tijdstip voor uitgifte van passen in het bezoekerscentrum:

Enma. t/m zaterdag 9.00 - 16.30 uur Zondag, 9.00 - 13.00 uur alleen Zondagmiddag Gesloten

Weg naar het uitkijkpunt Matrimandir

Een schaduwrijke wandeling van 10-12 minuten leidt van het bezoekerscentrum naar het uitkijkpunt. Er is een gratis elektrische pendeldienst beschikbaar voor degenen die moeite hebben met het lopen van de ongeveer 30 meter lange wandeling. 1 km afstand per enkele reis. Er is een gratis busdienst beschikbaar voor de terugreis van het uitkijkpunt naar het bezoekerscentrum voor iedereen die hiervan gebruik wil maken. Als je wat meer tijd hebt om andere aspecten van Auroville te verkennen, is op de terugweg een kleine omleiding mogelijk via de Internationale Zone, met interessante locaties zoals Savitri Bhavan, Unity Pavilion, Bharat Nivas, Tibetan Pavilion, Inuksuk, en dan terug naar Bezoekerscentrum. (Duur ongeveer 2 uur)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LtPms7hHCfE?si=T89XGhl4eGNJZd7r" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Enter the video url
Matrimandir-website en nieuwsbrief

De Matrimandir-website biedt regelmatig updates over de voortgang van Matrimandir en rijke foto's van de tuinen en de Matrimandir zelf.

Link: https://matrimandir.org/

Matrimandir Nieuwsbrief is een driemaandelijkse publicatie met updates over de voortdurende vooruitgang van de werkzaamheden binnen en buiten de Matrimandir, van de Innerchamber tot de Heliostat, tot de omgeving van de Matrimandir , tot de Petals, tot de Tuinen en tot het Meer.

Lees hier: https://auroville.org/page/matrimandir-newsletter