Vrijwilligerswerk in Auroville’s landbouw
Vele landbouw afdelingen, bosbouw- en ecoprojecten, verwelkomen graag korte en lange termijn vrijwilligers. Vandaag de dag heeft Auroville 19 landbouwbedrijven, variërend in grootte en werk soort. 'Sadhana Forest’, ‘Buddha Garden’, ‘Auro-Orchard’, ‘Discipline Farm’ and ‘Solitude’ staan open voor vrijwilligers gedurende het hele jaar.
Momenteel wordt maar ongeveer 15% van Auroville’s voedselvoorziening geproduceerd door zijn eigen landbouw bedrijven. Auroville zou zeker wel zelfvoorzienend kunnen zijn ten aanzien van de groente voorziening, door middel van een goede planning en een verschuiving naar plaatselijke voeding. Fruitbomen beslaan 40% van het beschikbare land, met wel 20 verschillende soorten fruit die groeien in Auroville.
Een aantal landbouwbedrijven accepteert vrijwilligers in Auroville. Voorwaarden ten aanzien van werkuren en verblijftsaccommodatie variëren nogal en ook ten aanzien van de tijd in het jaar. Het wordt overal nogal druk in het hoogseizoen - December tot maart - en het is een goed idee om ruim vooraf te boeken als je in deze periode naar Auroville wilt.
Het werk dat ermee gemoeid is: De werkzaamheden op elke boerderij variëren afhankelijk van de hoofdactiviteit van de boerderij, of het nu gaat om de productie van graan, de tuinbouw (fruit en groenten), zuivel enz. De werkuren variëren ook omdat veel boerderijen graag vroeg in de ochtend beginnen. is koeler en comfortabeler om te werken.
Verwachte inzet: Slechts enkele boerderijen kunnen vrijwilligers onderdak bieden. Als u op een boerderij wilt verblijven, is er waarschijnlijk sprake van een verbintenis voor een periode van minimaal twee weken of langer. Het is ook mogelijk om ergens anders in Auroville te verblijven en vrijwilligerswerk te doen op een boerderij. In dit geval is er meestal geen tijdsbesteding nodig.
Mogelijkheden voor werkuitwisseling: Geen enkele boerderij in Auroville kan een werkuitwisseling aanbieden zonder proefperiode (volgens “woofing”). De weinige boerderijen die een werkuitwisseling aanbieden, verwachten dat je minimaal een maand blijft voordat je een beslissing neemt en verwachten een langetermijnengagement van een paar maanden. Boeren proberen de kosten voor vrijwilligers zo laag mogelijk te houden, maar de realiteit is dat het geld dat nodig is voor het onderhoud van de accommodatie waar vrijwilligers gebruik van maken zelden kan worden terugverdiend uit de verkoop van boerderijproducten.
Contact opnemen met boeren voor mogelijkheden voor vrijwilligerswerk: Gezien de diversiteit van de boerderijen in Auroville en hun management, vragen wij u om de profielen van de verschillende boerderijen te lezen, zodat u kunt beslissen waar u vrijwilligerswerk wilt doen. U kunt dan rechtstreeks contact opnemen met die specifieke boerderij (de contactgegevens staan in het profiel).
OF
U kunt schrijven naar farmgroup@auroville.org.in met een kopie naar Savi Volunteering Service (study@auroville.org.in) (voorkeur in het Engels).Voeg een korte paragraaf toe met wat achtergrondinformatie over uzelf, uw interesse/ervaring met landbouw en de details van uw verblijf (voorgestelde data en uren die u kunt vastleggen en de duur van het verblijf). Voor algemene informatie en om gesubsidieerde huisvesting voor vrijwilligers en stagiaires te vinden, kijk op vrijwilligerswerk in Auroville.
“In de prachtige Shamballa-tuin (onderdeel van de Boeddhatuin) werk ik elke ochtend (behalve op zondag) van 6.30 tot 9.00 uur. Mijn taken zijn gevarieerd: zaaien (onlangs hebben we komkommers, pompoenen, rucola, basilicum, chilly geplant), verplanten, water geven, mulchen, het klaarmaken van de verschillende zakjes die vervolgens aan onze klanten worden geleverd.
We telen ook microgroenten van fenegriek en mosterd.
De Shamballa-tuin heeft verschillende fruitbomen: papajabomen, bananenbomen, mangobomen, kumquatbomen, palmyrabomen, citroenbomen, enz., en ook prachtige bloemen zoals hibiscus, champak, bougainville en vele anderen waarvan ik de namen nog niet weet. Om 9.00 uur brengt Shanti, de kok van de tuin, ons dagelijks ontbijt: idlis, varagu-pap… zo heerlijk!” We eindigen de sessie met meditatie”.