SAVI - Vrijwilligers / Stage Service

Een open deur voor leermogelijkheden 

Ben je er klaar voor om je energie en je welwillendheid aan te bieden aan de projecten van Auroville?

Savi (betekent in Tamil “sleutel”) is een service voor studenten en professionals die een bijdrage willen zijn aan en mee willen werken met Auroville. Savi heeft een database van mogelijkheden waar je als vrijwillers aan de slag kan, zowel informeel als academisch, om te helpen in het vinden van passende plekken die vooral veel goodwill nodig hebben en/of specifieke kundes. De service draagt bij aan en begeleidt vrijwilligers ten aanzien van al hun behoefte voor en gedurende kun verblijf in Auroville. .

Beschikbare projecten worden gepubliceerd op de website van Savi http://auroville-learning.net

Auroville, een plaats voor vrijwillige missies 

Auroville is een stad in wording. Een woestijnachtig, landelijk gebied verandert langzamerhand in een stad. Het wordt vaak een 'menselijk laboratorium' genoemd. De visie van Sri Aurobindo en de Moeder is de bestaansreden ervan. Het is een heel specifieke plek, anders dan de vele 'ecodorpen' en opzettelijke of alternatieve gemeenschappen die op deze planeet bestaan. Veel mensen hebben door de jaren heen vrijwillig hun energie aangeboden en sommigen van hen zijn gebleven of komen terug om te blijven. Als vrijwilliger naar Auroville komen houdt in dat je op de een of andere manier resoneert met de doelstellingen en idealen van de stad; dat u bereid bent uw energie te steken in de verschillende projecten en diensten van het bedrijf en deel te nemen aan de ontwikkeling ervan.

Savi helpt u de juiste omgeving te vinden voor uw interesses, vaardigheden en temperament. Het biedt mogelijkheden voor allerlei projecten en activiteiten - variërend van lesgeven op een school tot het runnen van een kantoor, het helpen runnen van een bedrijf of werken op een boerderij.

We hebben veel activiteiten in Auroville geïdentificeerd en gedocumenteerd waar er werkmogelijkheden zijn. Savi kan deze “mogelijkheden” na ontvangst van uw sollicitatie aan u communiceren.

Belangrijk:

Voor niet-Indïers zijn langetermijnverbintenissen, van 6 tot 12 maanden, mogelijk bij toelating (opgave van uw profiel); Savi assisteert u bij de visumformaliteiten. Kortere verplichtingen als vrijwilliger zijn niet langer mogelijk voor buitenlanders vanwege immigratiebeperkingen.

Alle aanvragers, ongeacht hun beoogde verblijfsduur, zijn welkom om contact op te nemen met Savi voor informatie over gerelateerde kwesties

Studenten, onderzoekers, onderwijs

Verzoeken van academische en/of veldonderzoekers vinden hun weg naar Auroville en zijn van harte welkom. Savi biedt persoonlijke ondersteuning met de nadruk op een gedetailleerde beschrijving en achtergrond van het doel en de inhoud van het onderzoek. Het Savi-team zal u kennis laten maken met deskundige personen op het gebied van uw onderzoek en uw verblijf in algemene zin ondersteunen. Uiteraard wordt u gevraagd een kopie van uw werk op te sturen zodra het klaar is, aangezien Auroville al het academische materiaal archiveert voor toekomstige onderzoeksprojecten.

Waar te verblijven

De accommodatiefaciliteiten in Auroville omvatten pensions, gastgezinnen en specifieke vrijwilligerswoningen. Het vinden van accommodatie is niet altijd gemakkelijk, vooral tijdens de koudere maanden van december tot februari. U wordt geadviseerd lang van tevoren te reserveren; Savi en vele projecthouders kunnen u helpen bij het vinden van passende woonruimte.

.Mannen en vrouwen van alle landen

De Indiase visumregelgeving legt specifieke voorwaarden op voor vrijwilligersdeelname aan Auroville-projecten en -activiteiten. Het bij zich hebben van een visum dat past bij de intentie van het India-bezoek is essentieel. Als u niet-Indiaas bent en graag vrijwilligerswerk wilt doen in Auroville, verzoekt Savi u ruim vóór uw aankomst (2 – 6 maanden) contact op te nemen. Savi kan u adviseren over de juiste procedures voor het verkrijgen van een visum.

Voor informatie, registratie en updates worden vrijwilligers verzocht ons kantoor in het gemeentehuis te bezoeken.

Neem contact op auroville-learning.net +91 0413-2622121 Maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur in de ochtend.

Locatie: Stadhuis, Multimediagebouw

Schrijf ons  

Get in Touch

+91 0413-2622121

Monday to Friday from 9.30 to 12.00 in the morning. Location: Town Hall, Multimedia building


Write to us