Veel gestelde vragen

Over het komen naar Auroville 

Als men zich aangetrokken voelt om tijd door te brengen en te blijven in de fantastische plek Auroville, is het gewoon om te ijken naar de vragen die zich aandienen in ons bewustzijn. Om je te helpen de antwoorden te begrijpen op de meest gestelde vragen, hebben we hier een lijst daartoe samengesteld.


V. Heeft men een visum nodig om naar India/Auroville te komen?

Ja, voor buitenlanders. Burgers van de meeste landen over de hele wereld hebben een visum nodig om India te bezoeken. Normaal gesproken is dit een toeristenvisum. Iedereen die in Auroville wil blijven en zich bij de gemeenschap wil aansluiten, moet echter met een inreisvisum naar India komen, aangezien toeristenvisa niet langer dan zes maanden kunnen worden verlengd of kunnen worden omgezet in een inreisvisum zodra je India hebt bereikt.

V. Is er een toestemming nodig om Auroville te bezoeken?

Er zijn geen bijzondere formaliteiten vereist voor een bezoek aan Auroville. Er zijn echter autorisaties nodig voor filmmakers die een film of video willen opnemen in Auroville. Voor dit doel dienen zij contact op te nemen met het Indiase consulaat in hun thuisland en/of het Media Interface-kantoor in het Archiefgebouw, het stadhuis.

V. Wat is de eerste plaats in Auroville die je bezoekt?

Zodra u aankomt, kunt u naar het bezoekerscentrum gaan en van daaruit krijgt u hulp en informatie over pensions enz. Hier krijgt u gratis toegangskaarten voor het bezichtigen van de Matrimandir-tuinen via het uitkijkpunt.

V. Hoe kom je vanuit het buitenland naar Auroville?

Een aantal grote luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Madras/Chennai, de dichtstbijzijnde grote luchthaven die internationale vluchten afhandelt. Deze omvatten (alfabetisch) Air India, Air France, Air Lanka, British Airways, Emirates, Gulf Air, Lufthansa, Malaysian Airlines, Oman Air, Qatar, Sabena, Saudi Airlines en Singapore Airlines. Andere pakketdeals met minder bekende luchtvaartmaatschappijen zijn mogelijk ook mogelijk. Vanuit Madras/Chennai kunt u het beste rechtstreeks vanaf het vliegveld een taxi naar Auroville nemen, maar er zijn ook bussen beschikbaar naar Pondicherry, vanwaar u een taxi of auto-riksja kunt nemen. Als u vooraf accommodatie heeft geregeld, kan er een taxi worden gestuurd om u op te halen van de luchthaven.

V. Zijn er pensions in Auroville?

Ja, Auroville heeft een breed scala aan pensions die accommodatie bieden plus (meestal) maaltijden, wasfaciliteiten, fietsverhuur, enz. Ze variëren in prijs, afhankelijk van de mate van gemak die nodig is.

V. Biedt Auroville gratis huisvesting?

Het hangt af van de werkplek waar soms personeelshuisvesting wordt aangeboden. Niemand mag naar Auroville komen in de verwachting dat hij of zij kan verhuizen naar een accommodatie die door de gemeenschap wordt aangeboden. Van iedereen die zich bij Auroville aansluit, wordt verwacht dat hij, in overleg met het stadsplanningsbureau, zijn eigen plek bouwt zodra hij of zij als Auroviliaan is geaccepteerd. Ondertussen kunnen ze worden gehuisvest in 'nieuwkomers'eenheden of wordt van hen verwacht dat ze in een gastenverblijf of bij vrienden verblijven. Het is op dit moment niet eenvoudig om accommodatie te vinden in Auroville, en iedereen die van plan is hierheen te komen, wordt geadviseerd de bovenstaande alternatieven zorgvuldig te overwegen voordat hij of zij komt. Vooral bij gezinnen raden wij sterk aan dat er vooraf minimaal één ouder komt kijken en regelen. Er kan worden voorzien in eenvoudige accommodatie voor vrijwilligers die al jaren actief zijn, als ze geregistreerd zijn bij Savi (study@auroville.org.in). Er zal maandelijks een bijdrage moeten worden betaald.

V. Welk recht op bewoning heeft iemand die een huis in Auroville heeft gebouwd?

Zolang iemand Auroviliaan blijft, wordt het recht van de persoon die het huis heeft gebouwd om erin te wonen gerespecteerd door de gemeenschap, evenals het recht van de kinderen van die persoon om het huis te blijven bewonen na het overlijden of vertrek van de ouder uit Auroville. Alleen in het geval dat iemand Auroville voor een periode van vijf jaar of langer verlaat en daarmee zijn Auroviliaanse status verliest, houdt het bezettingsrecht officieel op. Andere veelgestelde vragen Op de visie Op de stad Over organisatie en referenties Op de samenleving Over kunst & cultuur Over economie Over onderwijs Op gezondheid Over tijdschriften en media Bij aankomst in Auroville


Andere veelgestelde vragen

Op de visie

Op de stad

Over organisatie en referenties

Op de samenleving

Over kunst & cultuur

Over economie

Over onderwijs

Op gezondheid

Over tijdschriften en media

Bij aankomst in Auroville